4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
25 mei 2018

Week van de Begraafplaats 2018

De Week van de Begraafplaats vindt dit jaar plaats van 26 mei t/m 3 juni. Het is een jaarlijkse landelijke manifestatie die nu voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Zoals de naam al verklapt, draait het in die week om de begraafplaatsen in het land. Dunweg Uitvaartzorg heeft ervoor gekozen om op vrijdag 1 juni aanwezig te zijn op de Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan in Heemstede.

Tussen kunst en kist

Het thema van Week van de Begraafplaats is dit jaar: Tussen Kunst & Kist, afgeleid van het populaire televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Want hoe is het eigenlijk gesteld met kunst en kitsch op begraafplaatsen? Wanneer spreek je van grafkunst en wanneer van grafkitsch?

Iedere deelnemende begraafplaats bepaalt uiteraard zelf of en in hoeverre zij dit thema doorvoert. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan poëzie, kisten waar door jong en oud op getekend en geschilderd kan worden, vertellen over die bijzondere kunstenaar die op de begraafplaats begraven ligt, het tentoonstellen van bijzondere aandenkens, beeldhouwwerken, kisten en meer…

Algemene Begraafplaats Herfstlaan Heemstede

De Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan in Heemstede, is in 1828 ontworpen door landschapsarchitet Zocher en staat bekend om haar parkachtige indeling. De begraafplaats ligt naast wandelbos Groenendaal en wordt omringd door bijzondere bomen en planten. De geschiedenis van de begraafplaats wordt duidelijk uit de sfeervolle aula in art-decostijl en de architectonisch waardevolle grafmonumenten en grafkelders. Tevens heeft de begraafplaats een eigen steiger, wat een uitvaart per boot mogelijk maakt. Uniek. Een kijkje op de begraafplaats is dan ook meer dan de moeite waard!

Open Dag

In het kader van Week van de Begraafplaats organiseert de gemeente Heemstede een Open Dag.

Datum: vrijdag 1 juni
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Algemene Begraafplaats, Herfstlaan 3, 2103 AV  Heemstede

Wat u kunt verwachten

  • presentaties door de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek over de geschiedenis en bijzonderheden van de begraafplaats
  • rondleidingen
  • informatieplein met verschillende uitvaartondernemers (o.a. Dunweg Uitvaartzorg) en steenhouwers

 

Meer informatie: Begraafplaats Heemstede

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen