4.9 / 5
34 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
2 maanden geleden
Ruim een week geleden is mijn vader komen te overlijden en hebben we de uitvaart door Dunweg laten regelen, deels door Natascha en deels door Monique. Ik wist eigenlijk niet in hoeverre het goed regelen van een uitvaart bijdraagt aan het verwerkingsproces en hierbij hebben ze ons ontzettend goed begeleid. Natascha is wat minder formeel wat heel erg prettig was, omdat je hierdoor juist echt contact krijgt van mens tot mens en niet van betaalde klant tot uitvaart medewerker. Wij voelden ons gezien (als mens), ze dacht mee, gaf met haar menselijke benadering lichtheid en warmte aan de confronterende gesprekken over de uitvaart en was erg betrokken. Hierdoor werden we na deze gesprekken niet achtergelaten met een ontzettend zwaar gevoel. Monique heeft het uiteindelijk overgenomen en ook zij heeft het erg prettig gedaan. Zij dacht goed met ons mee, en haar kalmte en rust waren erg prettig. De uitvaart zelf was prachtig geregeld. De afscheidsceremonie liep wat uit maar desondanks gaf Monique ons geen opgejaagd gevoel. Ik heb ook van te voren aangegeven niet bij de borrel na de afscheidsceremonie te willen zijn en hiervoor was door Monique een familiekamer geregeld waarin ik die tijd kon overbruggen. Monique is meerdere keren langs geweest om te vragen of alles goed ging en om wat drinken/eten te brengen. Hoewel afscheid nemen en een uitvaart regelen nooit fijn is en altijd pijn doet, had dit niet beter, prettiger en mooier geregeld kunnen worden. Zij hebben dit proces zo aangenaam mogelijk voor ons gemaakt en na de uitvaart verlieten wij alle drie het crematorium met een 'het is goed zo' - gevoel.
Sterven van verdriet?
Sterven van verdriet?
26 januari 2019

Sterven van verdriet

Weduwen of weduwnaars die niet lang na hun partner ook hun laatste adem uitblazen: zijn die gestorven van verdriet?

Nieuw onderzoek laat voor het eerst zien dat dat inderdaad weleens het geval kan zijn geweest. Mensen die diep in rouw zijn, hebben aantoonbaar meer ontstekingen in hun bloed. Dat ontdekten gezondheidspsycholoog Chris Fagundes en zijn collega’s van de Amerikaanse universiteit van Rice toen ze het bloed onderzochten van 99 mensen wier partner kort daarvoor overleden was.

Bij mensen die grote moeite hadden om verder te gaan, het gevoel hadden dat het leven zinloos is en het verlies niet konden accepteren, waren 17% hogere ontstekingsniveaus in het bloed te vinden dan bij mensen die de draad weer enigszins wisten op te pakken. Bij de diepste rouwers in die groep was dat zelfs ruim 53% meer.

Eerder onderzoek van Fagundes liet zien dat die verhoogde ontstekingswaarden ook de kans op hartaanvallen, beroertes en uiteindelijk de dood vergroten.

Grief, depressive symptoms, and inflammation in the spousally bereaved, Psychoneuroendocrinology, nog te verschijnen

Psychologie Magazine - nummer 2, 2019

Bron: Psychologie Magazine – nummer 2, 2019

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen