4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
08 mei 2017

Praatpaal Hoofddorp – Rouwverwerking kinderen

Opgroeien in de moderne maatschappij is een behoorlijke uitdaging. Helemaal als kinderen in hun veilige omgeving plotseling met ingrijpende, blijvende veranderingen te maken krijgen. Een scheiding of het overlijden van een dierbare kan bijvoorbeeld tot veel verdriet en/of boosheid leiden, waar een kind zich geen raad mee weet. Om te voorkomen dat een kind verstrikt raakt in de heftige emoties, organiseert Stichting Praatpaal Hoofddorp laagdrempelige bijeenkomsten voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar oud.

Rouwverwerking voor kinderen
Stichting Praatpaal Hoofddorp start binnenkort nieuwe bijeenkomsten met als thema rouw; de bijeenkomsten zijn speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Door op een laagdrempelige manier over dit thema te praten, worden kinderen geholpen om het overlijden van een dierbaar persoon op een goede manier te verwerken.

Het programma
In totaal zijn er vijf wekelijkse bijeenkomsten waarbij kinderen in kleine groepen middels praten, spelen en knutselen hun gedachten kunnen benoemen. Zo leren zij met hun emoties omgaan. Ook helpt het als kinderen zich in elkaar herkennen en beseffen dat zij niet ‘de enige’ zijn.

  • Vijf wekelijkse bijeenkomsten.
  • Twee begeleiders per groepje.
  • Deelname gratis.
  • Locatie: De Ark, Muiderbos 36, Hoofddorp.
  • Eerste sessie: 24 mei.

Spelend kind

Kennismaking
Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats waarin verteld wordt wat het programma precies inhoudt. Dit gesprek wordt gehouden met kind en ouders samen.

Meer informatie: Stichting Praatpaal Hoofddorp

 

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen