4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
03 augustus 2018

Natuurbegraafplaats Geestmerloo op groen

De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de aanleg van natuurbegraafplaats Geestmerloo bij de Nauertogt in Koedijk. En daarmee hebben tegenstanders ook bij de hoogste rechter bot gevangen in hun bezwaren. Op de begraafplaats komt ruimte voor 5500 graven en 1650 urnen.

In juni gingen tegenstanders bij de Raad van State in hoger beroep. Zij vinden het gebied vanwege de hoge grondwaterstand niet geschikt voor een natuurbegraafplaats. Ook is volgens hen niet aangetoond dat het project, dat gecombineerd is met natuurontwikkeling, financieel haalbaar is. Verder stellen zij dat de exploitant van de begraafplaats -Uitvaartcentrum Dunweg BV- verboden staatssteun heeft gehad.

Het gebied waar de natuurbegraafplaats komt is onderdeel van een groter gebied van 24 hectare. De begraafplaats wordt elf hectare en dertien hectare wordt natuur. In het totale gebied wordt 3,3 miljoen euro gestoken.

Dunweg betaalt 1,8 miljoen euro voor de ontwikkeling van de begraafplaats en het recreatieschap Geestmerambacht betaalt 1,5 miljoen euro voor natuurontwikkeling. De Raad van State wijst er, net als Alkmaar, op dat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een positief advies heeft uitgebracht over de geschiktheid van het grasland voor natuurbegraven.

Bron: Noordhollands Dagblad – Gerard van Engelen

Ontwerp Natuurpark Geestmerloo
Ontwerp Natuurpark Geestmerloo

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen