4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
29 oktober 2018

Lichtjesavond in Hoofddorp

Op de avond van Allerzielen, vrijdag 2 november, vindt in Hoofddorp op begraafplaats de Iepenhof aan de Hoofdweg (naast de Jopenkerk) de traditionele lichtjesavond plaats. Iedereen is welkom, ongeacht geloofsovertuiging, om een kaarsje te branden en stil te staan bij overleden dierbaren.

    

Fakkels

Vrijwilligers van begraafplaats de Iepenhof organiseren deze avond samen met Dunweg Monuti en de gemeente Haarlemmermeer. Begraafplaats de Iepenhof is op deze avond met zo’n 500 fakkels en kaarsen sfeervol verlicht. Verspreid over de begraafplaats zorgt Singing Unlimited, een koor uit Nieuw-Vennep, voor zang. Wie wil, kan aansluiten bij een wandeling naar het gemeentelijk monument molen De Eersteling en terug naar de begraafplaats. De wieken van de molen staan in de rouwstand. Dat betekent dat de meest lage wiek rechts van het midden is vastgemaakt.

Herdenken

Tijdens deze avond delen de vrijwilligers kaarsen en plantjes uit en is er gelegenheid om te genieten van een kop warme chocolademelk, koffie of thee. Iedereen is van 18.00 tot 20.30 uur van harte welkom om een kaars aan te steken voor een overleden dierbare. Dit is voor steeds meer mensen een waardevol gebruik. Herdenken kan ook bij het bijzondere monument voor het doodgeboren kind. Lichtjesavond in Hoofddorp is een avond waarop iedereen op zijn of haar eigen manier kan herdenken.

Tijdens deze avond is het aangrenzende
uitvaartcentrum van Dunweg geopend voor
een kop koffie (en een warme plek).

 

Facilitair medewerker Dirk Mateboer (Dunweg) maakte vorig jaar de volgende impressie

Bron: Gemeente Haarlemmermeer

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen