4.9 / 5
27 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
03 september 2024

Dunweg Uitvaartzorg kiest voor duurzaam en sluit zich aan bij GreenLeave

De duurzame uitvaart is geen overwaaiende trend, maar een doorzettende ontwikkeling. Steeds meer mensen willen hun duurzame principes ook na hun overlijden volgen. Dat blijkt onder meer uit de groei van GreenLeave, in 2014 gestart als gezamenlijk initiatief van zes uitvaartondernemers. GreenLeave is een samenwerkingsverband in de uitvaartsector dat duurzaamheid vanzelfsprekend en toegankelijk maakt. Na Monuta als landelijke organisatie en PC Uitvaart, actief in regio Noord-Holland sluit ook Dunweg Uitvaartzorg, met haar ondernemingen actief in Noord- en Zuid-Holland zich aan bij GreenLeave.

Dunweg Uitvaartzorg, een toonaangevend familiebedrijf met meer dan 110 jaar ervaring, kondigt met trots haar nieuwe initiatieven aan op het gebied van duurzaam ondernemen. Met deze stappen verstevigt Dunweg haar positie als pionier in de uitvaartsector, waarbij zorg voor zowel nabestaanden als het milieu centraal staat. Dunweg verzorgt een groot deel van de uitvaarten, begrafenissen en crematies in de regio Haarlemmermeer, Rijn- en Veenstreek (Könst & Dunweg), Duin- en Bollenstreek (Van der Putten & Dunweg), regio Haarlem (DanielUitvaart) en regio Alkmaar (Charon Uitvaartbegeleiding).

Familiebedrijf met een Groen Hart
Als familiebedrijf heeft Dunweg Uitvaartzorg altijd al persoonlijke aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel gehad. Nu gaat het bedrijf nog een stap verder door duurzaamheid volledig te integreren in al haar diensten en producten. “Wij geloven dat respect voor het leven ook betekent dat we respect moeten tonen voor onze planeet,” zegt Denzel van der Pijl van Dunweg. “Onze nieuwe duurzame initiatieven zijn een natuurlijke uitbreiding van onze kernwaarden.”

 Natuurbegraafplaatsen
Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk is een voorbeeld van de duurzame initiatieven van Dunweg. Verder is Dunweg bezig met de realisatie van een natuurbegraafplaats in de Haarlemmermeer. Hiermee worden verdere stappen gezet om milieuvriendelijke uitvaartmogelijkheden te bieden en het belang van duurzaamheid te versterken.

Op die manier inspireer je elkaar en leer je van elkaar
GreenLeave is voor ons een waardevol platform waarbinnen we met onze bedrijven actief nadenken over de vraag hoe we het uitvaartbedrijf duurzamer kunnen maken. Denzel van der Pijl: ‘’Op die manier inspireer je elkaar en leer je van elkaar. Zo ontstaan concrete verbeteringen die je door kunt voeren in de bedrijfsvoering. Ik vind het prettig dat alle collega’s ook erg enthousiast zijn over dit onderwerp. Dit zorgt ervoor dat je elkaar versterkt en dat je snel verbeteringen kunt doorvoeren, die actief worden voorgelegd aan de nabestaanden. Dat is nodig om hen bewust te maken van de mogelijkheden. Natuurlijk zullen de wensen van de nabestaanden altijd het uitgangspunt blijven, maar het is mooi als milieubewuste keuzes hier vanzelfsprekend onderdeel van zijn.’’

Duurzaam pakket, duurzame partners
Evert de Niet, voorzitter van Stichting GreenLeave, is blij met de toetreding van Dunweg Uitvaartzorg. “Door de aansluiting van Dunweg is het belang van de duurzame uitvaart ook in een groot deel van Noord- en Zuid-Holland beter vertegenwoordigd’’. GreenLeave faciliteert de duurzame uitvaart in Nederland met kritisch geselecteerde uitvaartproducten en -diensten benadrukt De Niet. “Bij het al bestaande aanbod ‘eco’ producten was het duurzaamheidsaspect niet altijd duidelijk, het was ook versnipperd. Vanuit GreenLeave bieden we nu een eenduidig en transparant verhaal, met een verantwoord duurzaam pakket aan producten en diensten. En wij dagen leveranciers uit om nieuwe en steeds meer duurzamer producten te ontwikkelen. Zo fungeert GreenLeave als vliegwiel voor duurzame innovaties.” Samenwerking met andere duurzame organisaties zorgt voor een breed draagvlak; zo is de aanpak van GreenLeave bij oprichting positief beoordeeld door Natuur & Milieu.

Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen