4.8 / 5
24 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps
AED bij Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof
AED bij Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof
22 mei 2018

Dunweg en De Iepenhof uitgerust met AED

Uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria zijn drukbezochte plaatsen, waar gasten vaak te maken hebben met uiteenlopende gevoelens. Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof in Hoofddorp hebben de handen ineen geslagen en zijn voorzien van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Emotionele aangelegenheid
Of je een overledene nu goed of minder goed kent, een uitvaart is altijd een emotionele aangelegenheid. Voor nabestaanden is het vaak een heftige en verdrietige periode. Helaas komt het voor dat bezoekers van een uitvaart hartproblemen krijgen. Dat kan iedereen overkomen, zowel tieners als oudere mensen. Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats de Iepenhof zijn daarom voorzien van een Automatische Externe Defibrillator, een zogenaamde AED.

AED in de buurt van levensbelang
Als iemand een hartstilstand krijgt, is de inzet van een AED van levensbelang; een ambulance is er niet altijd op tijd. Het is dan belangrijk dat er een AED in de buurt is, want snel starten met reanimeren, vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

AED bij Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Een AED kan je leven dus redden. Met een AED kan een omstander een elektrische schok geven aan een slachtoffer van een hartstilstand. De AED is vriendelijk in gebruik: een stem begeleidt de gebruiker stap voor stap. Met de combinatie snelle alarmering van 112 en directe reanimatie, kunnen levens worden gered.

Waar vindt u de AED?
De AED vindt u bij de entree van de parkeerplaats van Dunweg aan de Hoofdweg/Cor van de Meerstraat, bij de gemeentelijke parkeerplaats naast de begraafplaats. Hier bevindt zich ook de achteringang van de begraafplaats. De AED is bevestigd aan de pilaar van de poort.

  • Heeft u vragen over de AED of over ander zaken, neem voor meer informatie dan gerust contact op met Dunweg (023 – 563 35 44, e-mail) of Begraafplaats De Iepenhof (023 – 584 00 88, e-mail).
Terug naar overzicht

Onze contactinformatie

Postbus 189
2130 AD Hoofddorp

Onze overige vestigingen