4.9 / 5
28 reviews
Dunweg Uitvaartzorg
- Op Google Maps

Welk liedje?

Bertus (82) overleed na een kort ziekbed. Samen met Trudie (84) had hij een groot gezin. Bertus was een harde werker en had al vroeg de boerderij van zijn ouders overgenomen. Even daarna kreeg hij verkering met Trudie en hebben zij samen een mooi leven gehad.

Bertus en Trudie waren trouwe kerkgangers en bezochten, wanneer het werk het toeliet, met grote regelmaat de kerk. Trudie deed daar ook vrijwilligerswerk en was zodoende een betrokken lid van de kerkgemeenschap. Bertus kon niet iedere zondag mee met Trudie naar de kerk. Soms liepen zijn werkzaamheden uit of moest er een koe kalveren.

We bespraken de uitvaart. Er zou uiteraard een kerkdienst verzorgd worden en Bertus zou in het graf van zijn ouders, achter de kerk, begraven worden. Het hele huis zat vol toen we de bespreking van de uitvaart hadden. Er waren maar liefst 9 kinderen met aanhang in de voorkamer. Ik had mijn handen vol om het gesprek te leiden en duidelijkheid te krijgen over de tekst op de rouwkaart en of er nog een advertentie in de krant moest worden geplaatst. De dominee zat geduldig naast mij en ging af en toe inhoudelijk in op de uitvaartdienst. Eigenlijk zit ik nooit met de voorganger tegelijk bij de familie. We hebben allebei namelijk een andere rol. Maar goed, het paste wel in deze setting.

De dominee vroeg aan Trudie welke liedjes er gezongen moesten worden tijdens de uitvaartdienst. Ineens nam de jongste zoon het woord. Nou, Pa was niet van de liedjes. Hij zei altijd dat ie voor het zingen de kerk uit wilde.

Alexander van der Pijl

Onze overige vestigingen